La civada

La civada

La civada va ser exclosa durant molt temps de l’alimentació sense gluten. Tanmateix, estudis científics i experts en malaltia celíaca han arribat a la conclusió que la civada pura en quantitats controlades és un valuós complement en la dieta sense gluten, ja que és un cereal nutritiu, sa i a més deliciós. Avui t’expliquem tot el que necessites saber d’aquest aliment.

A part de les vitamines del grup B, zinc, magnesi, proteïnes i àcids grassos no saturats la civada té una proporció de fibra alimentària especialment elevada. Aquesta propietat provoca sensació de sacietat, però d’altra banda, per la seva especial estructura de midó és fàcil de digerir. Aquest gra, també és ric en beta-glucans que ajuden a reduir el nivell de colesterol en la sang i per tant a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. L’àcid oleic i linoleic present en la civada és important per a la funció d’alguns òrgans, com per exemple, diferents parts del cervell i la retina.

Algunes dades extres que t’animaran a consumir aquest són: a Escandinàvia la civada lliure de gluten està integrada de forma fixa en l’agricultura i en l’alimentació dels quals pateixen la malaltia celíaca, hi ha 353 calories per cada 100 grams i per això és l’aliment perfecte per als esportistes, 50 grams de civada al dia són tolerats per la majoria dels celíacs i 12% aproximadament de proteïnes es troben en la civada.

Esperem que totes aquestes dades t’hagin animat a tastar la civada, i si ja la consumeixes a prendre-la encara més sovint. Recorda que a la nostra secció EcoRiver trobaràs una gamma extensa d’aquest cereal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *